Islamska zajednica u BiH obvezala je glavne imame na područjima svih muftijstava da razgovaraju sa organizatorima i predvodnicima, kako se navodi, „paradžemata”, te ih posavjetuju da je njihovo djelovanje štetno za islam i muslimane u BiH.

Kako se navodi, uputstvo imamima izdato je na osnovu dopisa reisu-l-uleme IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića, te na temelju zaključka usvojenog na sastanku muftija od 14. prosinca 2015. godine.

– Obvezuju se glavni imami da do kraja siječnja 2016. godine obave razgovore sa organizatorima i predvodnicima paradžemata na području medžlisa. Istima je nužno ukazati na štetnost njihovog djelovanja te zatražiti od njih da odmah, a najkasnije do kraja veljače 2016. godine, prestanu sa održavanjem i organiziranjem vjerskih aktivnosti u objektima koje koriste kao mesdžide, a koji nemaju odobrenje za rad od nadležnog tijela Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te ih pozvati da se uključe u rad i aktivnosti naših džemata – navodi se u uputstvu koje je glavnim imamima poslato iz tuzlanskog muftijstva.

Procjenjuje se da u Bosni i Hercegovini trenutno postoji na desetine ilegalnih mesdžida u kojima se uglavnom okupljaju pripadnici vehabijske zajednice.

1 KOMENTAR

  1. Nikada u povijesti Republike Bosne i Hercegovine nisu postojali “tekfiri” vec je primjenjivana umjerena i civilizovana praksa vjernika sa hanefijskom doktrinom. Treba znati istinu o uzrocima i posljedicama jer samo tako moze opstati mir u svijetu. ISIL i “Arapsko proljece” na Bliskom Istoku su formirali MOSAD i Jezuiti sa ciljem destabiliziranja Bliskog istoka, jacanja Izreale i pljacke nafte. Arapsko proljece se desava kada dospjeva krajnji rok za naplatu novca od prodane nafte u Libiji.

    Sto se Bosne tice prvi mudzahedini u povjesti stizu 93 tokom agresije velikosrpske i velikohrvatske fasisticke ideologije na Republiku BH. I tu se nije opet radilo o pravim mudzahedinima vec o prerusenim osobama koje su trebale da odrade dio politicke propagande u smislu stvaranja Islamofobije u Evropi. Bilo ih je ukupno 300 kojima je Tudjman dao uredne Hravtske pasose a u Zenici su primili uredno Bosanske pasose. Tada u doba agresije ni Hrvatska ni Srbija ni u kom slucaju ni pod kakvim uslovima nebi dali ni jednom “dobrovoljcu” Arapu pasos. Radilo se o dogovorenom projektu i planu kreiranja Islamofobije i sticanje politickih poena u agresiji na Republiku BH. General Halilovic je u Hagu izjavio da je namjeravoa pohapsiti sve mudzahedine (koji su samo paradirali sa bradama i fronta uopste vidjeli nisu) ali ga je u tome sprijecio Alija. Alija je bio SRBIN (Vuk Draskovic svjedocenje) koji se 61 zvanicno ijzasnio kao Srbin i cije porijeklo potice iz Srbije. Bosansko tuzilastvo ga je osudilo na dugogodisnju kaznu zatvora zbog nastrane ideologije stetne po tadasnju i SFRJ i RBH, ali su ga srbijanski fasisti iz SANU izvadili iz zatvora, kasnije mu osnovalii stranku SDA i jos k tome doveli na vlast (Radovan Karadzic: “Ako Durakovic bude izabran za Predsjednika RBH bit ce rata, a ako bude Alija nece..”). I tacno tako iako je narod dao vise glasova Abdicu, SDS i HDZ postavljaju Aliju za Predsjednika RBH. I naravno Srbin Alija daje sve moguce vizije uspjeha u podjeli RBH i unistenju RBH i dolazi do agresije velikosrpskog zlocinackog plana na RBH zajedno sa Tudjmanovim fasistima. (Tudjmanova salveta). Alija i Bakir su veleizdajnici Republike BH i direktni saucesnici u nelegalnoj agresiji i genocidu nad Bosnjacima od 92-95. Alija je u dogovoru sa Tudjamnom i Milosevicem propustio 300 mudzahedina u RBH, obukao ih u bijele carsafe i slikao za Evropu i svijet. Cilj je bio spreciti svijet da ukine embargo na orzuje napadnutoj drzavi RBH, clanici UN-a na sta je RBH imala pravo. I u tome je uspio i ne samo to, kada je ARBH ojacala i dosla na granicu Banja Luke Alija ju je zaustavio i potpisao ludjacku kosulju od Ustava, Dejton koji je omca oko vrata Republic BH (blokada sa svih strana). Svijet nije vidio veceg veleizdajnika od Aliaje Izetbegovica, koji se lazno predstavljao kao musliman, Bosnjak. Nije bio ni musliman ni Bosnjak vec monstrum u ljudskom obliku.

    IZ BH danas predvode reisi koje izabere veleizdajnicka SDA. Pripadnici zajednice su OK ali je sam vrh IZ BH politicka frakcija SDA, a SDA je politicka filijala SANU. Zbog toga mozemo vidjeti silno ljubljenjeSrbina Bakira sa Srbinom Vucicem (na zajednickom zadatku rusenja suverene drzave Republike BH).

    Dio naroda koji zna da misli prepoznao je veleizdaju vrha IZ BH i formira svoje nezavisne dzemate. Oni praktikuju vjeru na svoj nacin, nikoga ne diraju, nisu politicki umjesani, nemaju svoje stranke, ili voljne foramcije kao recimo 50.000 pripadnika paravojne fasistcike oragnazacije Ravnogorskog Cetnickog Pokreta koji spartaju Bosnom u vojnim uniforamama i zveckaju oruzjem. Vrh IZ BH, kao instanca veliokosrpskog zlocinackog projekta se pravi da ne vidi stvarne teroriste Cetnicki Ravnogorski Pokret, ali izmislja “islamski fundamentalizam” kod neavisnih dzemata i daje moralnu podrsku nastavku genocida nad onim Bosnjacima koji ne pristaju da budu uvuceni u veliku Srbiju. Tu je srz probelam i korjen buduceg sukoba. Ako do sukoba dodje to ce zapaliti Balkan sa strasnim posljedicama. Vjerovatno ce se pobuniti i Sandzak i Srbija ce postati jos manja a o budalama (kojih ima u svakom narodu) opasanim eksplozivom da i ne govorimo (pogeldajte Pariz i Tursku, Bejrut).

    Jedini nacin da se to sprijeci je pomoc demokratskih snaga Srbije, Hrvatske i Bosne. One moraju poraziti kod kuce velikosrpsku i velikohravtsku ideologiju a Bosanci moraju smjeniti veleizdajnicku SDA i formirati gradjansku ( a ne nacionalnu) opciju i dovesti na vlast. Tada bi dejtonska ludjacka kosulja bila ukinuta, vratila bi se gradjanska drzava Republika BH, neka nova IZ BH bi integrisla nezavisne dzemate i nastvali vejrsku praksu po tradicionalnoj, umjerenoj hanefijskoj doktrini. Hiljadugodsnji mir bi zavladao Balkanom, mozda i stvaranje neke nove zajednice-Balkanske Ekonomske Regije a time bi dosao i prosperitet za sve drzave Balkana i sve njene narode. Ako se u ovome ne uspije Bosna ce postati nova Palestina a Balkan novi Bliski Istok u kome ce i Rusija i Amerika ternirati svoje vojske i testirati najrazornija oruzja. Stradce svi narodi i to mnoga pokoljenja za nardenih ko zna koliko decenija.

Comments are closed.