Naslovna Sport Odloženo Svetsko prvenstvo u Nanjingu za 2023. godinu

Odloženo Svetsko prvenstvo u Nanjingu za 2023. godinu

odlozeno-svetsko-prvenstvo-u-nanjingu-za-2023.-godinu

NOVI PAZAR – S obzirom na trenutnu globalnu situaciju I neizvesnost u pogledu stanja pandemije Covid-19 doneta je odluka da se Svetsko prvenstvo u dvorani koje je trebalo da se održi u martu 2021. godine, pomeri na mart 2023. godine.

Zbog bezbednosti naših sportista i tehničkih službenika, moramo uzeti u obzir rizike dovođenja velike grupe ljudi da prisustvuje događaju u situaciji pandemije i u potpunosti poštovati i sprovoditi politiku prevencije pandemije zemlje domaćina.

Atletska sezona u dvorani traje samo do kraja marta, tako da nije moguće produžiti događaj za neki datum kasnije. Želimo da Nanjing bude domaćin Svetskog prvenstva u dvorani s obzirom na opsežno planiranje i pripreme koje su uložili u ovaj događaj, pa smo se složili da će prirediti događaj godinu dana posle Svetskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Uprkos ovom odlaganju, naši sportisti će i dalje imati značajne mogućnosti za takmičenje na raspolaganju početkom 2021. godine kroz Svetsku turneju u dvorani, koja obuhvata 26 mitinga iz 12 zemalja Evrope i Severne Amerike. Svetska turneja u dvorani trajeće od kraja januara do kraja februara 2021. godine i organizovana je u tri različita nivoa takmičenja – zlatnom, srebrnom i bronzanom.

indeksonline.rs

Exit mobile version