Odložena odluka o frekvenciji TV Jedinstvo

Republička radio-difuzna agencija odložila je odlučivanje o tome kome će dati dozvolu za emitovanje programa na kanalu koji sada koristi TV Jedinstvo iz Novog Pazara.

tv jedinstvo
tv jedinstvo

Prema nezvaničnim informacijama odluka je odložena jer na sednici RRA nije bilo kvoruma za odlučivanje.

Jedinstvu je prošle godine zbog stečaja firme oduzeta dozvola, ali taj medij i dalje emituje program.

RRA je prošle nedelje razgovarala sa predstavnicima “TV Jedinstvo” i “TV NP” iz Novog Pazara, koji su se javili na konkurs za dodelu regionalne dozvole.

RRA je ranije objavila da će odluku za dodelu frekvencije za emitovanje televizijskog programa doneti na osnovu procene poslovnog uspeha kandidata, gledanosti TV stanice, iskustva u oblasti radiodifuzije i pretežne delatnosti, a u interesu stimulacije razvoja domaće radiodifuzije i doprinosa kvalitetu i raznovrsnosti programa.

Vrednovaće se i ponašanje podnosioca prijave, dosadašnje, a i tokom konkursa, transparentnost vlasničke strukture i porekla kapitala, kao i sprečavanje otvorenog ili prikrivenog nametanja preovlađujućeg uticaja na javno mnjejne u oblasti radiodifuzije.

Prostorije TV Jedinstvo uzurpirane su od strane pripadnika Muamera Zukorlića kao i celokupna oprema i arhiva ove televizije, radnici su se obraćali svim instancama državne vlasti tražeći pomoć kako bi počeli da rade u svojoj medijskoj kući, međutim do sada sve se svodilo na davanje izjava u MUP-u.

Tv Jedinstvo iz Novog Pazara najstarija je medijska kuća na ovim prostorima funkcioniše još od 90-ih godina.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO