Odgovor bivšim fudbalerima koji skrštenih ruku mudruju

Povodom izjava bivših fudbalera Novog Pazara datih „Sportskom žurnalu“ o istupanju FK Novi Pazar iz Prve lige, Upravni odbor izdaje sledeće

Saopštenje za javnost

„Nimalo nismo iznenađeni „dirljivom brigom“ bivših fudbalera, bivših funkcionera i neuspešnih trenera. Svaki od njih živeo je od fudbala i fudbalskog kluba, bilo kao fudbaler ili kao funkcioner. I njihova ljubav prema fudbalskom klubu trajala je taman onoliko, koliko i primanja koja su imali od tog istog kluba. Većina njih obično se rastajala sa klubom i mnogo pre sadašnje garniture, tužeći klub za neizmirene obaveze, ukoliko ih je bilo. A mnogima od njih idu na dušu i neka dugovanja koja su klubu ostavili.

Svima njima FK Novi Pazar je mnogo više dao, nego oni njemu. Osim Bajra Župića, niko nije napravio značajniju karijreru, ni fudbalsku, a o trenerskoj ili karijeri sportskog radnika da i ne govorimo. Njihovi krajnji dometi su bili FK Jošanica ili druga albanska liga.

Zanimljive su te krokodilske suze koje liju sad nad fudbalskim klubom i zbog činjenice, koja je poznata svima u Novom Pazaru, da su im smetali uspesi koje je klub ostvario, naročito ulaskom u Super ligu, a da stvar bude zanimljivija, mnogi nisu ni ušli na stadion mnogo godina unazad. I javna je tajna da su se radovali svakom porazu Novog Pazara.

Pošto su toliko zabrinuti, UO ima jednostavan predlog, da ko god od „zabrinutih“ bivših fudbalera želi, može da se vrati u klub, da preuzme rukovođenje i upravljanje klubom i da pokažu na taj način i ljubav prema klubu i svoje znanje i stručnost, kad ovako „stručno“ znaju da kritikuju odluku o istupanju iz Prve lige. Mi nemamo pravo da bacamo pare građana Novog Pazara za igranje režiranih utakmica i dovođenje po 20 igrača sa strane, jer ti „stručnjaci“ i kritizeri nisu uspeli da naprave ni jednog jedinog igrača tokom svoje trenerske karijere.

Grad Novi Pazar će preuzeti sve obaveze i dugovanja do ovog trenutka, a neka „spasioci“ zasuču rukave, preuzmu klub, i odvedu ga u svetlu budućnost. A javnost samo podsećamo da dok su oni bili u klubu ili oko kluba, Pazar je igrao po livadama i poljanama. Uostalom , oni samo znaju kako se od kluba uzima, ne i kako se klubu daje.“

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO