Naslovna Featured Istaknuto Odeljenske starešine škole “Rifat Burdović Tršo” tvrde da je himna intonirana

Odeljenske starešine škole “Rifat Burdović Tršo” tvrde da je himna intonirana

odeljenske-staresine-skole-“rifat-burdovic-trso”-tvrde-da-je-himna-intonirana

Odeljenske starešine Osnovne škole “Rifat Burdžović Tršo” saopštile su danas da je prvog dana nove školske godine u svih 46 odeljenja, 26 u nastavi na srpskom i 20 u nastavi na bosanskom jeziku, na početku prvog časa intonirana himna Srbije “Bože pravde”. 

Oni su u saopštenju za javnost naveli da je samo u jednom odeljenju “za vreme drugog časa i to u sklopu programa koji je učiteljica samoinicijativno pripremila za svoje odeljenje, intonirana himna sandžačkiih Bošnjaka”.

“To govori da je direktor škole postupio u skladu sa nalogom ministra prosvete Branka Ružića i preneo svim radnicima škole, a posebno nama odeljenskim starešinama, obavezu da se na početku prvog časa mora intonirati državna himna i da su sve odeljenske starešine postupile u skladu sa tim”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, uz potpise 46 razrednih starešina.

Oni su optužili pojedine medije, “željne senzacionalizma da su se prosto utrkivali ko će veću ljagu da baci na našu školu i odeljenske starešine” objavljujući tekstove da je OŠ “Rifat Burdžović Tršo” jedina škola u kojoj nije intonirana himna Srbije, što su ocenili “totalnom neistinom”.

Podeli

Exit mobile version