Naslovna Vijesti Ode Valter… Preminuo Velimir Bata Živojinović

Ode Valter… Preminuo Velimir Bata Živojinović

Preminuo Bata Živojinović
Novosti
Preminuo Bata ŽivojinovićIzvor: Izvor: Medija Centar Beograd

Bata Živojinović
Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu, saznaju “Novosti”.
Koji dan pre vaskršnjih i prvomajskih praznika, zdravlje Bate Živojinovića naglo se pogoršalo. Upućen je u bolnicu “Sveti Sava”, gde su ga lekari ove bolnice, posle teškog moždanog udara, pre četiri godine, pridigli, i posle oporavka u Selters banji procenili da mu je gotovo isto tako lekovita kućna nega.
Bio je pod svakodnevnim nadozorom lekarskog tima.
Pre ovog moždanog udara, Bati je 2006. popustilo srce. Bila je to godina posle optužbi da mu je sin Miljko jedan od onih iz “stečajne mafije”.
Srčani, a potom moždani udar, pa gangrena koju je pokušavao da izleči na Kubi. I sve bi, posle ovog lečenja, moguće je, bilo na zdravlje, da se Bata 2014. godine nije povredio na snimanju filma “Led”. To je, veruju lekari, “preseklo” dobijenu protivgangrenoznu terapiju. Bolest je podmuklo napredovala – do ovih dana, kada je stručni tim kardiovaskularne bolnice “Dedinje”, uz saglasnost porodice, odlučio, krajem protekle nedelje, da Bati amputira deo leve noge i pokuša da mu produži život, prenose Novosti.
Živojinović je rođen 1933. godine. Glumio je u više 280 filmova i televizijskih serija.

Exit mobile version