Telekom Srbija će definitivno biti prodat, a ova odluka biće objavljena u Nemanjinoj 11 krajem ovog meseca, a tender se sprema za jesen.

Untitled-1

Izvor navodi da zasad ne postoji saglasnost o tome kuda usmeriti novac od prodaje . Dinkić bi sa tim novcem smanjio javni dug, odnosno vratio deo zaduženja, dok bi Vučić hteo da se sa tim novcem pokrene privreda. Veruje se da se ovom privatizacijom može ostvariti prihod od dve milijarde evra.

U SNS-u još uvek nisu našli model koji ne bi ličio na nacionalni investicioni plan, od koga su najviše koristi imali političari, a najmanje narod. Očekuje se da se proces privatizacije okonča do kraja ove godine.

Razgovori koje su do sada vodili saradnici Vučića sa američkim i ruskim partnerima još se tretiraju kao nezvanični. U međuvremenu, napravljeni su kontakti i sa partnerima u Nemačkoj i Australiji, a načelno za saradnju je otvoren i državni nacionalni teleoperater iz Abu Dabija.

“Na prodaju bi bilo ponuđeno svih 100 akcija Telekoma. To znači da bi se udruženo prodale akcije koje danas poseduje država, ali i 20 odsto onih koje su u vlasništvu Telekoma. U paketu bi se našle i deonice na koje imaju pravo građani po Zakonu o besplatnim akcijama, kao i sadašnji i bivši zaposleni u ovoj firmi”, objašnjava sagovornik iz Nemanjine 11.

1 KOMENTAR

Comments are closed.