ODBRUSIO MURATOVIĆU! Bačevac: Gradite “ambar” u centru grada, a pričali bi o divljoj gradnji

Novi Pazar – O dogradnji zgrade Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru gotovo svi govore. Nadležne službe više puta ukazivale su da se objekat širi bez građevinske dozvole. Upravo zbog toga, na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta mnogima je bila zanimljiva želja predstavnika Bošnjačke demokratske zajednice Sandčaka (BDZS) Muamera Zukorlića da se o divljoj gradnji raspravlja na skupštini.

“Glavna tema je ovih dana bilo pitanje divlje gradnje u Novom Pazaru, ali vidim danas ovde ta tačka nije delegirana. Kao odgovoran čovek, pojedinac, koji je izabran glasovim građana, ja tu temu delegiram. Tema jeste divlja gradnja”, rekao je za govornicom odbornik BDZS Admir Muratović.

Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar” Muamer Bačevac kaže da ovakav postupak Zukorlićevih ljudi nikoga nije iznenadio, jer je njihova taktika uvek bila “napad je najbolja odbrana”.

“Mislim da bi se toj maskaradi nasmejao I Nasrudin – hodža. Jednostavno, napadima pokušavaju da prikriju nešto što je očigledno. Oni su glavni nasrtači na imovinu grada. To što rade je bez ikakvog reda i prava parodija. Mi nemamo ništa protiv da se Fakultet za islamske nauke širi, na jedan ozbiljan način uz savete stručnog arhitekte I neophodne dozvole. Ovo je ovako jedan običan ambar, koji narušava I značaj te institucije, koja je Bošnjacima važna”, kazao je Bačevac.

Sporni objekat je samo jedna u nizu građevina Islamske zajednice u Srbiji bez građevinske dozvole.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO