Odbornici verifikovali osnivanje Smart Sity centra

Smart city centar, nastao je od vizinoarske ideje i na inicijativu Rasima Ljajića, o kojoj je u svojstvu izvestioca govorio Samir Kačapor, direktor Regionalne razvojne agencije Sandžaka, Seda. Centar koji je najsavremenije opremljen prostor u Srbiji i šire, osiguraće na samom početku oko 200 novih radnih mesta. Obuke koje je u prehodnom periodu prošlo oko 300 omladinaca, biće obezbeđene novim kandidatima kao i njihovim prethodnicima, a treba napomenuti da će novo pravno lice koje će upravljati centrom biti sastavljeno i od predstavnika Vlade Srbije, grada Novog Pazara, Regionalne razvojne agencije Seda.

„Treba da budemo svesni da je najveća dobit koji kao zajednica ostvarujemo upravo u činjenici da će naša deca formiranjem Smart centra moći da ostanu u svom gradu, a da istivremeno u struci u po izuzetnim uslovima, za evropske i svetske plate, rade posao za koji se obrazuju i koji je struka budućnosti u celom svetu“, rekla je Alma Šarenkapić, potpredsednica Skupštine.

U perspektivi, Smart centar će upošljavati preko 1000 ljudi a za samo prve dve godine predviđena je obuka za 500 mladih.

Sednica Skupštine Novog Pazara počela je oko 10 sati, a pred odbornicima se nalazi 35 tačaka dnevnog reda, o kojima će se raspravljato tokom petog skupštinskog zasedanja

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO