Odbojkaši Novog Pazara žele brz povratak u Superligu

Odbojkaši Novog Pazara počeli su pripreme za takmičenje u Prvoj ligi Srbije, u kojoj će igrati prvi put od sezone 2013/14.

“Radićemo tokom prve četiri sedmice jako, a onda idu još dva ciklusa od po tri nedelje. Nadam se da ćemo do početka sezone ući u formu”, rekao je trener Pazaraca Aldin Zoranić.

Dosadašnji kapiten odbojkaša Novog Pazara na klupi je nasledio Dragana Bonića, koji je preuzeo ekipu Mladog radnika iz Požarevca.

Pazar je ostao bez primača Alije Bekrića i srednjeg blokera Ermina Koničanina, koji su otišli u Spartak iz Ljiga, a u timu više nisu ni tehničar Tarik Kurtanović i srednjak Enis Bajramlić.

Jedino pojačanje Novog Pazara za sada je 20-godišnji organizator igre Nikola Micić, koji je stigao iz Mladog radnika.

“Ovo što imamo je bogatstvo za klub i grad. Moramo samo da budemo istrajni i da znamo šta hoćemo. Očekujemo još jednog srednjeg blokera i primača. Nadam se da ćemo se bez mnogo tenzija vratiti tamo gde nam je mesto”, kazao je Zoranić.

Superliga će od sezone 2022/23 brojati 12, umesto dosadašnjih 10 timova, pa će prolaz do najjače lige biti nešto lakši nego ranije.

“Tri tima će u viši rang i nadam se da ćemo biti među njima. Kasnije će biti teže doći do elite. Videćemo. Svi se pojačavaju i žele u Superligu, a mnogo je teže igrati u Prvoj ligi. Ipak, ako neko poznaje prvoligaško takmičenje, onda smo to mi”, zaključio je Aldin Zoranić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO