Odakle pare? Pazarac kupio objekte TK Raška, duguje milione, zapošljen kod žene na minimalcu Kome je u interesu da građani Novog Pazara ostanu bez grijanja?

NOVI PAZAR: Novopazarac Amer Hadžifejzović, koji je na licitaciji učestvovao kao fizičko lice, kupio nekoliko objektata Tekstilnog kombinata „Raška“ za 78 miliona dinara, zapošljen je kod svoje supruge i prijavljen na minimalac, dok sa druge strane državi duguje za porez enormnu svotu novca za propali biznis kojim se bavio.

Kako sazanajemo, on za porez državi Srbiji duguje preko milion dinara, pa se postavlja pitanje odakle njemu toliki novac za kupovinu objekata TK „Raška“.

Takođe, pitanje je za koga i za čije interese je kupio ovaj objekat i od kojih para, s obzirom da državi duguje toliki novac i da se bavi prodajom sitnih komzetičkih proizvoda na crno.
Kako saznajemo, kupac je usko povezan sa tajkunima kojima je interes da upropaste izgradnju toplane i reketiraju lokalnu samoupravu, kako bi povukli učešće u kupovini, što je Grad Novi Pazar odbio.

Čiji je interes da stopira izgradnju toplane na biomasu, koja bi duži vremenski period rešila snabdevanje grejanjem građana Novog Pazara?

Objekti koje je kupio nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje je lokalna samouprava predvidela za izgradnju toplane na biomasu, pa će đaci u školama ostati bez grejanja kao i stanovnici zgrada u Novom Pazaru.
On je ugovor o kupoprodaji zaključio u ponedeljak sa stečajnim upravnikom Zoranom Milosavljevićem.

Gradsko veće Grada Novog Pazara donelo je odluku da odustane od kupovine objekata TK „Raška“ zbog previsoke cene. Naime, početna cena bila je 15 miliona dinara a do kraja nadmetanja dostigla je neverovatnih 78 miliona dinara, što je pet puta veća cena od početne! Kako saznaje naš portal, Grad Novi Pazar planirao je da od tog novca reši nekoliko problema, kupi parcelu za izgradnju toplane, plac za izgradnju škole u naselju Šutenovac i plac za muslimansko groblje.

Ponuda Hadžifejzovića, kao fizičkog lica, je bila druga najbolja i on će imati rok od 15 dana da isplatom svih 78 miliona dinara postane vlasnik objekata TK“Raška“. Međutim Hadžifejzović ili tajkun koji stoji iza njega nije kupio i zemljište na kome se nalazi ovaj objekat. Važno je znati da je Grad Novi Pazar Generalnim urbanističkim planom predvideo izgradnju toplane na ovom mestu i da se ništa osim takvog objekta ne može praviti. Zato je još i čudnije da se neko odlučio da kupi ovaj objekat.

Prema informacijama do kojih smo ranije došli, Hadžifejzović je bivši zastupnik firme koja se bavi trgovinom na malo kozmetičkim proizvodima. Podneo je ostavku na tu funkciju 2015.godine, kako je navedeno u odluci, iz ličnih razloga. Firma kojom je rukovodio prebačena je u vlasništvo Milana Ćosića iz Beograda a nagomilani milionski dug za poreze ostao je neplaćen

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO