Od ponedjeljka moguće podnošenje zahtjeva za refundaciju troškova ukopnine

Od ponedjeljka, 26. oktobra na pisarnici Gradske uprave moguće je podnošenje zahtjeva za refundiranje troškova porodicama čiji je član preminuo od posljedica korona virusa. Podsjetimo, Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara ranije je usvojio odluku o refundiranju troškova koje su građani imali kod JKP “Gradska čistoća”, a koji su nastali pre 4. jula ove godine.

Službenici Uslužnog centra će građanima pojasniti sve pojedinosti i to koja je dokumentacija potrebna kako bi se ostvarilo pravo na refundaciju troškova ukopnine. Mjesta za zloupotrebe naglašavaju nema, jer zahtjev za refundaciju u iznosu od 30 hiljada dinara može za jednog umrlog podnijeti član porodice samo jednom. Zahtjev je od ponedjeljka moguće podnijeti na šalteru broj 2, od 7.30 do 15 časova.

“Službenici Uslužnog centra će pojasniti koja je dokumentacija neophodna da bi se dokazalo i ostvarilo ovo pravo. Pratilo se odvijanje situacije, da ne bi još u međuvremenu neku meru doneli i onda smo shvatili da je drugi talas već iza nas, a da smo, kao što vidite, već ušli u treći talas. Ovu odluku smo doneli da se te porodice ni na koji način ne bi osećale diskriminisano, u odnosu na one koje su bile obuhvaćene ranijom odlukom”, rekao je član Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara Naser Crnovršanin.

Novi Pazar jedan je od rijetkih gradova koji refundira troškove, a prije toga odlukom porodice žrtava korona virusa oslobodio je i plaćanja ukopnine.

A. N.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO