Naslovna Featured Istaknuto Od ponedeljka rade sudovi u Novom Pazaru

Od ponedeljka rade sudovi u Novom Pazaru

Viši i Osnovni sud u Novom Pazaru od ponedeljka, 11. maja, normalizuju rad uz određena pravila ponašanja zaposlenih i stranaka, a nakon ukidanja vanrednog stanja u Srbiji.

U zajedničkom saopštenju iz ove dve ustanove se navodi da su svi prilikom ulaska u zgradu suda u obavezi da prođu dezinfekcionu barijeru, bezbednosni pregled koji podrazumeva prolazak kroz metal detektor vrata i merenje telesne temperature beskontaktnim toplomerom, kao i da nose higijensku masku i rukavice.

“Ukoliko zaposleni ili stranka koji ulaze u objekat nemaju odgovarajuća sredstva zaštite, prvenstveno se misli na nošenje lične zaštitne maske, ili ne žele da se podvrgnu higijenskoj i bezbednosnoj zaštiti, neće im biti omogućen ulazak u zgradu suda. Stranke su u obavezi da po prolasku higijenskih i bezbednosnih mera prijave na priavnici sa odgovarajućim dokumentima, kao što su poziv za suđenje ili lični identifikacioni dokument”, navodi se između ostalog u ovom saopštenju.

Dodaju da će stranke na suđenja ulaziti po prioritetu i neophodnosti prisustva, a da će prednost imati okrivljeni i branioci, parnične stranke i njihovi punomoćnici, predstavnik OJT, kao i druge sudski pozvane osobe.

U čekaonicama stranke moraju poštovati predviđeno bezbedno rastojanje od minimum 1,5 metara.

Navedene mere primenjivaće se do proglašenja prestanka epidemije izazvane korona virusom.

A.Bajrović

Exit mobile version