Od danas onlajn nastava u 40 lokalnih samouprava

Treći, onlajn model nastave od danas se primenjuje u srednjim školama u 40 gradova i opština u Srbiji.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se treći model uvodi u Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu.

Takođe, onlajn nastava odvijaće se i u Preševu, Novom Pazaru, Bojniku, Velikom Gradištu, Žabarima, Boljevcu, Zaječaru, Knjaževcu, Bajinoj Bašti, Prijepolju, Čajetini.

Novi model uvodi se i u Alibunaru, Ljigu, Bogatiću, Ivanjici, Lučanima, Doljevcu, Nišu, Beloj Palanci, Vranju, Kraljevu, Raškoj, Novoj Crnji, Aranđelovcu, Kniću, Kragujevcu i Topoli.

Onlajn nastava već se odvija u srednjim školama u Tutinu, kao i u osnovnim i srednjim školama na Kosovu i Metohiji.

U istim lokalnim samoupravama u sedmom i osmom razredu osnovne škole primenjivaće se drugi, kombinovani model, tačnije neposredna nastava i nastava na daljinu.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u učionicama.

Prošle nedelje doneta je odluka i da je neophodna upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući potpuno vakcinisane protiv kovida-19, kao i osobe koje su preležale taj virus.

Takođe, maske se preporučuju i svim učenicima tokom boravka u školi, a ukoliko đak iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku, potrebno je tome prilagoditi rad.

 

Izvor: Tanjug

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO