Naslovna Featured Istaknuto Od danas onlajn nastava jedino u Novom Pazaru, Ivanjici i Uzicu

Od danas onlajn nastava jedino u Novom Pazaru, Ivanjici i Uzicu

od-danas-onlajn-nastava-jedino-u-novom-pazaru,-ivanjici-i-uzicu

BEOGRAD – Onlajn nastava od danas će se primenjivati u srednjim školama u tri lokalne samouprave – Ivanjici, Novom Pazaru i Užicu.

Od prošlog ponedeljka treći model nastave primenjivao se u srednjim školama i u Bajinoj Bašti, Lebanu, Lajkovcu, Ljigu, Beloj Palanci i Sremskoj Mitrovici.

Kombinovani model nastave u 7. i 8. razredu osnovnih škola od danas se primenjuje u četiri lokalne samouprave – Kragujevcu, Ivanjici, Lajkovcu i Valjevu, a od prošlog ponedeljka takav model nastave odvijao se u osnovnim školama u devet opština i gradova.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od danas u srednjim školama u 18 lokalnih samouprava.

Od 20. septembra bilo je uključeno 27 lokalnih samouprava više.

Kombinovana nastava izvodiće se u srednjim školama u Beogradu, Valjevu, Vranju, Leskovcu, Lajkovcu, Lebanu, Prokuplju, Ubu, Čačku, Bajinoj Bašti, Velikoj Plani, Vladičinom Hanu, Ljigu, Kragujevcu, Sjenici, Šapcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model nastave, tačnije neposredna nastava u školama.

Kako je Ministarstvo prosvete ranije saopštilo, pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, kao i podaci iz nadzora o obolevanju učenika i nastavnika.

U školama za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, predlaže se prelazak na nastavu na daljinu u trajanju od 10 kalendarskih dana, ukoliko se u odeljenju kod dva učenika potvrdi infekcija kovida.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version