OD DANAS NOVE MERE U SRBIJI: Obratite pažnju – evo šta se sve menja

VLADA Srbije usvojila je juče nove mere za borbu protiv kovida, koji je za 24 sata odneo još 61 život u našoj zemlji, dok je na 22.243 testiranih na virus korona pozitivno 7.802.

Od danas će radno vreme trgovina, restorana, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, bazena, igraonica biti do 17 sati, a vikendom neće raditi.

Prodavnice prehrambene robe, kiosci, i radnim danima i vikendom mogu da rade do 21 sat, a apoteke i benzinske pumpe bez ograničenja. Pijace će biti otvorene i u danima vikenda do 15 časova, dok restorani i barovi u okviru hotela i privatnih smeštaja, mogu pružati usluge isključivo prijavljenim gostima do 21 sat svakoga dana.

Po odluci Vlade, ordinacije i laboratorije mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend. Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem obavljanju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Sportski objekti radiće i vikendom, ali samo za registrovana takmičenja. Ustanove kulture svim danima radiće do 17 časova.

Sve ove mere usvojene su sa ciljem svođenja socijalnih kontakata na minimum, a iz Vlade je najavljeno da će nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo kontrolisati njihovo poštovanje. Cilj je da se obuzda epidemija i smanji pritisak na bolnice u kojima je čak 7.726 obolelih od kovida, od kojih 288 na respiratorima.

Izvor: Novosti

Foto: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO