Od civilnog sektora i građana bolnicama oprema od 1,5 milion dinara

Zajedničkom akcijom nevladinih organizacija i velikog broja građana za pomoć zdravstvenim ustanovama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici za samo 3 dana prikupljena su sredstva i nabavljena medicinska i zaštitna oprema u vrednosti od preko 1,5 milion dinara. Oprema je nabavljena prema listi prioriteta dobijenim iz ovih bolnica.

Akciji pokrenutoj u ponedeljak od strane organizacija i kompanija članica Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 – kako saopštavaju iz Urbanina – priključilo se 325 građana i građanki koji su putem platforme donacije.rs uplatili ukupno 1.578.709,00 dinara. Norveška ambasada i Grupa 484 donirali su sredstva u iznosu od 235.000 dinara a na račun Fonda građani su uplatili 39.000 dinara.

Prema listi prioriteta za opremom sve tri ustanove, akcijom civilnog sektora i građana nabavljena je raznovrsna zaštitna oprema,(maske, rukavice, viziri, mantili, odela..)  značajne količine dezinfekcionih sredstava, raznih pomagala i lekova..

Akcija prikupljanja pomoći za zdravstvene ustanove u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici će se nastaviti u cilju jačanja kapaciteta zdravstvenog sistema – najavljuju Iz Urbanina.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO