Od 2009. godine u Novom Pazaru komletno urađeno 457 ulica! Jedna od najlepših biće završena za nedelju dana

Od 2009. godine do danas, u Novom Pazaru kompletno je uređeno i asfaltirano čak 457 ulica. Novopazarci ne pamte da je uloženo više u infrastukturu grada i njegov razvoj. Takvim tempom se nastavlja. Realizacija kapitalnog projekta u Ulici generala Živkovića u završnoj je fazi. Izvođači rade i do večernjih sati.

U toku je popločavanje trotoara i ovo je završna faza nakon koje će uslediti asfaltiranje ulice, nadležni očekuju već sledeće nedelje. Trotoari su obezbeđeni visokim ivičnjacima. Ovde više ni voda koja se sliva iz brojnih bočnih ulica neće biti problem s obzirom da je adekvatno urađena kišna kanalizacija, kažu nadležni.

Projektom su predviđena i mesta za parkiranje automobila, ali i postavljanje klupa i adekvatnog mobilijara u blizini Hitne službe.

Ovim radovima u Ulici generala Živkovića prethodila su brojna iskopavanja duž cele ulice kako bi dotrajala vodovodna i kanalizaciona mreža bila zamenjena.

Rekonsturkcija ove, za Novi Pazar i njegove građane izuzetno važne ulice, koštala je blizu 130 miliona dinara. Naredne godine biće realizovana druga faza projekta koja podrazumeva nastavak radova do pumpe Lukoil.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za infrastrukturni razvoj Nihad Hasanović najavio je raspisivanje novog tendera kojim će biti obuhvaćeno novih 38 ulica, i to već sledeće nedelje.

Inače, u ovoj godini 22 ulice kompletno su uređene i asfaltirane. Nadležni poručuju da će se radovima nastaviti, te da će njihov tempo narednih meseci diktirati vremenski uslovi. Ukoliko budu išli na ruku izvođačima, građevinska sezona mogla bi potrajati do kraja godine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO