Očekuju se rezultati analize posmrtnih ostataka

Rezultati analaze posmrtnih ostataka više osoba, pronađenih prilikom kopanja temelja za novu zgradu Hitne pomoći u Novom Pazaru, još uvek nisu gotovi. Grad Novi Pazar je u stalnom kontaktu sa nadležnim republičkim institucijama, a radi utvrđivanja istine o poreklu posmrtnih ostataka, u saradnji sa Tužilaštvom formirana je i komisija u čijem sastavu je i dr Fehim Juković ispred Uprave grada Novog Pazara.

”Obavestićemo javnost čim dobijemo prve rezultate analize posmrtnih ostataka – rekao je u izjavi za medije gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

”Grad Novi Pazar je uputio svim zvaničnim institucijama dopis radi saznanja prave istine o posmrtnim ostacima koji su pronađeni pri izgradnji Hitne pomoći. Uputili smo pismo Ministarstvu pravde, Višem javnom tužilaštvu, Republičkom javnom tužilaštvu i Odeljenju za ratne zločine. Svakodnevno smo u kontaktu sa Višim javnim tužilaštvom i posmrtni ostaci su upućeni Republičkom kriminalističkom tehničkom centru, gde će biti ispitivanje”, kazao je Biševac medijima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO