OČAJNI OTAC PREKLINJE ZA POMOĆ: Sin (12) će mi se ubiti jer ga tuku u školi!

717

Učenika šestog razreda osnovne škole „Stefan Nemanja“ u Novom Pazaru V. S. (12) na času fizičkog izudarao je drug iz odeljenja, a modrice na njegovom telu primetili su roditelji nekoliko dana nakon incidenta.

Nažalost, ovo nije bio prvi put da je dete bilo zlostavljano. Dečakov otac Ljutvo Smakić tvrdi za Kurir da njegov sin konstantno trpi psihičko i fizičko maltretiranje u školi i da sada preti da će se ubiti jer ne može to više da podnese! Ljutvo i objašnjava da je njegov sin fino i vaspitano dete, sa svim peticama i da se zato ne sviđa vršnjacima.
– U dva navrata deca su mi jajima gađala kuću i vređali mu majku. I pored upozorenja iz škole, ostala je ta mala grupica njih koja ga i dalje psihički i fizički zlostavlja. Bojim se da će se desiti ono najstrašnije. Sin mi ponavlja kako će se ubiti jer ne može da podnese maltretiranje u školi. Dečak se promenio, jedva komunicira i stalno se zatvara u sobu – kaže očajan otac dok grli sina:
– Bojim se da će se sa mojim detetom desiti isto što i sa Aleksom i Mahirom, nedužnim dečacima koji su bili žrtve nasilja u školi. Sve ovo radim da sačuvam svoje dete i da ukažem na problem kojim se slabo ko bavi! Moje dete je vaspitano, živahan je i voli školu, život i ljude, ali u poslednje vreme više nije isti.

nasilje-1480541952-1047763

Smakić kaže da mu zamenica direktora i školski psiholog pomažu, ali da saradnju nije uspeo da ostvari sa razrednim starešinom. U timu za zaštitu dece od nasilja OŠ „Stefan Nemanja“ poručuju da rade sve što je u njihovoj nadležnosti.
– Protiv odgovornih učenika biće preduzete mere. Dečak koji je prijavio nasilje je miran i dobar.

izvor: Kurir