Obustavljen saobraćaj na delu Kopaonika, zabrane za šlepere i kamione na relaciji Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar

NOVI PAZAR – Zbog jakog nevremena i olujnog vetra, koji stvara nanose kod hotela Putnik u Brzeću, na Kopaoniku je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila.

JP “Putevi Srbije” saopštava jutros da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na tom putnom pravcu.

Snega na kolovozu još ima u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Valjeva, Požege, Užica, Novog Pazara, Vranja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na deonicama puteva koje prolaze kroz planinske predele i stenske useke, postoji opasnost od iznenadnog odronjavanja zemlje i kamena, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Radovi na nekim deonicama auto-puteva

Na auto-putu E-75, petlja Vrčin – petlja Mali Požarevac, u smeru ka Nišu, danas od 8 do 17 časova, istražni radovi za potrebe rehabilitacije puta.

U zoni radova za saobraćaj je povremeno zatvorena preticajna ili vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija u slobodnoj saobraćajnoj traci, sve u zavisnosti u kojoj se traci izvode radovi, saopštilo je jutros JP “Putevi Srbije”.

Auto-put E-70, petlja Ruma – petlja Pećinci, u smeru ka Šidu, radovi na postavljanju odbojne ograde u razdelnom pojasu. Za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom.

Auto-put E-75, petlja Grdelica – petlja Vladičin Han, kod mesta Momin Kamen, do 1. aprila radovi na održavanju.

U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka Vranje – Niš između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Niš – Vranje.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar; Valjevo – Poćuta – Debelo brdo; Krupanj – Šljivova; Valjevo – Lelić – Mravinjci; Jošanička Banja – Kopaonik; Šarena Bukva (Mačkov Kamen) – Stolice; Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen; Šljivova – Pecka;Mravinjci – Povlenska Kosa; Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč; Kopaonik – Rudnica.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova: na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna ozila je 60 minuta, na graničnim prelazima Batrovci, Šid i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO