Obeležen Dan policije u Novom Pazaru

 Svečanost povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave i Dana policije održana je danas u novopazarskom Kulturnom centru. Svečanosti su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, državnih i javnih institucija i ličnosti iz društvenog i javnog života.

Pozdravom državnoj himni i minutom ćutanja preminulim kolegama usled posledica izazvanim koronavirusom, danas je počela svečanost koja je organizovana povodom obeležavanja Dana ministarstva unutrašnjih posova, slave i Dana policije. Prisutmima se obratio major policije, načelik Policijske uprave Novi Pazar Nermin Ljaijić.

“U vremenu koje je za nama uspeli smo da ostvarimo povoljno stanje bezbednosti i obezbedimo stabilan javni red i mir. Rad policijskih službenika obeležilo je brzo i efikasno rasvetljavanje svih težih oblika krivičnih dela kao i identifikacija i hapšenja izvršilaca. U oblastima  bezbednosti i drugim policijskim poslovima ostvareni su zadovoljavajući rezultati realizacijom planiranih aktivnosti i poslova koji su obavljani zakonito i profesionalno, a zahtevi građana rešavani u najkraćem roku”, kazao je major policije, načelnik PU u Novom Pazaru Nermin Ljajić.

Ljaić je ovom prilikom izneo podatak da je samo u ovoj godini u uspešnim akcijama policijskih službenika PU u Novom Pazaru u 130 slučajeva izvršena zaplena narkotičkih  sredstava dok je u 40 slučajeva oduzeto 3 712 boksova cigareta kao i 26 640 litara naftnih derivata. 2Bez obzira na brojne probleme sa kojima se suočavamo u svakodnevnom radu, profesionalno smo motivisani da pružimo pu doprinos kako bi prostor koji pokriva naša Policijska uprava bila jedna bezbedna sredina za sve ljude koji u njoj žive”, doidao je Ljajić.

PU u Novom Pazaru ima odličnu  saradnju sa lokalnom samoupravom ispred koje je gradonačelnik Nihat Biševac načelniku policije majoru Nerminu Ljaiću uručio ključ motocikla marke Suzuki koji će u značajnoj meri poboljšati rad u bezbednostI saobraćajaje a koji je upravo grad obezbedio.Ovom prilikom nagrade su uručene i najboljim policijskim službenicima, kapetanima Bojanu Biševcu, Miljanu Radenkoviću, te vodnicima Mirnesu Turtoviću i Hanuša Redžepu. A zbog postignutih izuzetnih rezultata, hrabrosti, efikasnosti i profesionalnog postupanja, ministar Unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, među sedam nagrađenih u ministarstvu,nagradio je policijskog službenika PU u Novom Pazaru Ivana Milojevića plaketom i novčanom nagradom koji je ujedno od strane Grada Novog Pazara nagrađen plaketom za hrabrost i humanost a nagrađena je pored ostalih i načelnica Saobraćajne policije, major Irma Kolašinac. Inače, PU u našem gradu u protekloj godini zaposlila je 20 novih policijskih službenika.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO