NVO Svetionik svakog večeri podijeli 170 iftara

Novi Pazar – Nevladina organizacija “Svetionik” pozvala je sve ljude dobre volje, i one koji su u mogućnosti da se odazovu njihovoj tradicionalnoj akciji “Doniraj iftar”. Akcija traje još sedam dana, a zahvaljujući prikupljenim sredstvima svake večeri obezbjeđen je iftar za 170 osoba koje su u teškoj sociajlnoj situaciji.
Nevladina organizacija “Svetionik” i ovog ramazana, kao što to čini svake godine vodi računa o najugroženijim sugrađanima. Zahvaljujući prikupljenom novcu na štandu na Gradskom šetalištu jednom dijelu korisnika iftare serviraju u restoranu Avlija, dok ostali iftare dobijaju na kućnu adresu.
“Svi koji žele da doniraju novac za iftar, štand je postavljen na Gradskom šetalištu svakodnevno od 11 do 19 časova, ili mogu uplatiti na žiro račun organizacije. Takođe, svi zainteresovani humanitarci mogu volontirati, služiti iftare u Avliji, ili ih raznositi korisnicima do njihovih domova. Sredstva se i dalje prikuplaju, i vjerujem da će se prikupiti dovoljno novca i da će se broj iftara povećavati, a da ćemo akciju sprovoditi do kraja Ramazana”, rekao je Mirza Aličković iz NVO “Svetionik”.
Zahvaljujući humanosti naših sugrađana iftari preko 170 ljudi, što na zajedničkom iftaru u Avliji, što oni kojima se iftari donose kod kuće. Svake večeri se na iftare utroši više stotina eura. 
Ovo nije jedina aktivnost NVO “Svetionik” u ovom mjesecu, koja je namjenjena socijalno ugroženim Novopazarcima. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO