NVO oštro protiv pretnji Junis

Povodom laži i pretnji koje su, posredstvom društvene mreže fejsbuk, upućene Almi Junis, predsednici Udruženja samohranih roditelja i jednoroditeljskih porodica “Zajedno”, organizacije civilnog društva i mediji iz Novog Pazara uputili su saopštenje za javnost u kojem najoštrije osuđuju, kako navode, širenje bezočnih laži i otvoreni govor mržnje u tekstu na fejsbuk-stranici „Pesterpress.com“.

”Autor objavljenog teksta iznosi niz neistina i laži etiketirajući koleginicu Junis kao “organizatorku prostitucije, koja stiče bogatstvo i novac iskorišćavajući samohrane majke i žene”.

Zahtevamo od nadležnih državnih organa, pre svih, od tužilaštva i policije, da odmah i bez odlaganja identifikuju, pronađu i procesuiraju počinioca niza teških krivičnih dela, kao i da obezbede odgovarajuću zaštitu koleginici Almi Junis.

Upozoravamo nadležne državne organe da ovaj slučaj ne sme da ostane nerešen i da počinilac ne sme da prođe nekažnjeno za ogromnu štetu koju je već napravio, pre svih, koleginici Almi Junis, ali i celokupnom civilnom sektoru, kao i široj javnosti.

Napominjemo da je organizacija “Zajedno”, čija je predsednica Alma Junis, u lokalnoj zajednici i šire, prepoznatljiva upravo po pružanju psiho-socijalne, pravne i ekonomske pomoći i podrške ženama.

Na kraju, pozivamo sve korisnike/ce fejsbuka da stranicu “Pesterpress.com” prijave kompaniji Fejsbuk, zbog širenja govora mržnje, nacionalne netrpeljivosti i laži – navodi se u saopštenju koje potpisuju organizacije civilnog društva: Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Kulturni centar “Damad”, Urban-In,  Akademska inicijativa “Forum 10”, OCD MONITOR i NVO Reper.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO