Nuhović – Mujović je pronevjerio dvesta miliona dinara, tužilaštvo da se pozabavi tim slučajem!

Novi Pazar – Sjenica – Nusret Nuhović nosilac izborne liste Samostalna SDA u Sjenici izjavio je danas da je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović prema izvještaju DRI sa budžeta ove opštine pronevjerio preko 200 miliona dinara za šta mora da odgovara i zbog čega po svaku cijenu pokušava da opstane na vlasti pa tako ne bira sredstva.

On dodaje da je osnovni motiv za stvaranje nove većine “da bi se prikrili podatci objavljeni u izveštaju DRI gde je konstantovano da preko 200. miliona dinara sa budžeta opštine Sjenica za 2013 godinu za šta je odgovoran predsjednik Hazbo Mujović koji je naredbodavac budžeta izričit je Nuhović.
Lider Samostalne SDA pozvao je organe gonjenja “tužilaštvo i policiju da na osnovu izveštaja DRI pokrenu postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti svih lica koja su učestvovala u pljački građana i budžeta Sjenice”.
Ima elemenata da Mujović bude uhapšen obzirom na visinu novčanih sredstava koja su zloupotebljena” rekao je on.

U VLAST ME ZVALI BDZ I SDP

Nuhović kaže da je na poziv sjeničkog BDZ i SDP njegova izborna lista dala punu podršku u pravljenju nove većine u ovom gradu kako bi se kako kaže “vlast okrenula rešavanju problama koji tište opštinu Sjenica”.
“Da bi se zaustavila zloupotreba budžeta opštine Sjenica koju je vršio predsednik Hazbo Mujović mi smo se okupili da se tome stane u kraj. Međutim, metodom organizovanog krimiala i korupcije došlo je do preotimanja jednog odbornika sa liste BDZ i jednog sa liste LDP tako da je SDA formirala novu skupštinsku većinu kako bi i dalje ostala na vlasti i tako pokušala da prikrije sve zlopotrebe koje je vršila u prethodnom periodu” kaže Nuhović.
Povodom “otimačine” odbornika Nuhović kaže da se tu radi o klasičnim krivičnim djelima trgovine uticajem kao i davanjem i obećavanjem mita tako da prebegli odbornici imaju obavezu da odgovaraju pred sudom za krivično djelo koje su učinili “jer su imali svoju ličnu korist tako što su članove najuže porodice postavili na glavna rukovodeća mjesta u tom gradu”.

Samostalna SDA u sjeničkom parlamentu ima tri odbornika.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO