Naslovna Sandžak Novi Pazar NP: Zaposlenje našlo oko 2.000 lica

NP: Zaposlenje našlo oko 2.000 lica

Novi Pazar – Nacionalna služba za zapošljavane u Novom Pazaru za prvih šest meseci ove godine beleži dobro poslovanje što govori podatak da je u ovom periodu posao dobilo 1.700 lica.Ono što je obeležilo prvu polovinu godine jeste projekat koji se odnosio na mere podsticanja samozapošljavanja. Kroz ovaj program posao su dobile 184 osobe.

  
“Akcenat ove službe satvljen je na samozapošljavanje mladih” kaže portparolka NSZ Aida Bojadžić i dodaje da je kroz program stručne prakse koji se odnosi na lica od trećeg do sedmog stepena stručne spreme,uključeno njih 73.To znači da je tim osobama pružena mogućnost da steknu prva radna iskustva ,da svoje sposobnosti poslodavcima prezentuju na najbolji mogući način kako bi se oni,nakon isteka ugovora,odlučili da im daju trajno zaposlenje.
Kako ističe Bojadžićka,cilj NSZ i gradske uprave jeste upravo taj da kroz zajedničke projekte podstaknu zapošljavanje mladih,tako da se polovinom avgusta,prema njenim rečima,očekuje raspisivanje novog javnog poziva na koji se mogu javiti sve zainteresovane nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji službe. Inače,prema podacima koje smo dobili od portparolke NSZ u Novom Pazaru Aide Bojadžić, trenutno se na evidenciji nezaposlenih nalazi najviše diplomiranih ekonomista i pravnika, a u deficitu su diplomirani farmaceuti, socijalni radnici,geografi,profesori istorije i muzičkog vaspitanja.
Profili koji se najviše traže jesu pomoćni građevinski radnici (zidari i tesari) i u oblasti proizvodnje džinsa i obuće.

Exit mobile version