Naslovna Featured Istaknuto Novović obišao radove na rekonstrukciji škole u Vitošu

Novović obišao radove na rekonstrukciji škole u Vitošu

novovic-obisao-radove-na-rekonstrukciji-skole-u-vitosu

Učenici najudaljenijeg izdvojenog odeljenja Osnovne škole ”Rastko Nemanjić” Deževa u Vitošu, već od naredne godine imaće savremenije uslove za školovanje i prvi put će dobiti mokri čvor unutar školske zgrade. Radove na rekonstrukciji ovog školskog objekta obišao je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović i član Gradskog veća Tihomir Ratković.

Kombinovana nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda i dva predškolca u Vitošu trenutno se odvija u otežanim uslovima. Međutim, đaci ove škole su srećni jer znaju da će nakon rekonstrukcije dobiti lepšu i savremeniju školu. U to su se dodatno uverili nakon razgovora sa predstavnicima Uprave grada Novog Pazara.

”Đaci će ovde u budućnosti imati mnogo bolje uslove nego do sada zahvaljujući politici koju vodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. On se trudi da se svoj deci, kako gradskoj tako i seoskoj, omoguće isti uslovi za školovanje. Trenutno se ovde u Vitošu izvode radovi na zameni dotrajale stolarije, fasaderski radovi i što je možda najvažnije za decu, gradi se mokri čvor unutar prostorije škole”, rekao je zamenik gradonačelnika Igor Novović.

Ukupna vrednost radova je 4 miliona dinara. Gradska uprava je uradila projektno-tehničku dokumentaciju i u saradnji sa Ministarstvom prosvete obezbedila finansijska sredstva, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove godine. Direktor Osnovne škole ”Rastko Nemanjić” Deževa, Golub Vidojević ima poseban motiv i želju da škola u Vitošu bude rekonstruisana i što savremenija za generacije koje dolaze.

”Veliko mi je zadovoljstvo što se baš ova škola renovira, pre svega zato što je to moja škola koju sam ja završio, i u kojoj sam radio kao nastavnik razredne nastave i primio prvu platu”, rekao je Vidojević.

Škola u Vitošu ima 5 đaka od prvog do četvrtog razreda i dva preškolca. Najave za buduće generacije školaraca su optimistične. Vidojević naglašava da se kontuinuirano radi na poboljšanju uslova za školovanje dece i u drugim seoskim školama.

S.Lj.

Podeli

Exit mobile version