Naslovna Featured Istaknuto Novopazarski srednjoškolci na online nastavi od ponedeljka

Novopazarski srednjoškolci na online nastavi od ponedeljka

novopazarski-srednjoskolci-na-online-nastavi-od-ponedeljka

U skladu sa odlukom Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, novopazarske srednje škole od ponedeljka prelaze na treći model nastave, samo online. Takvu odluku predhodno je usvojilo Stručno-operativni tim u Novom Pazaru, na zahtev Sindikata prosvetnih radnika. Osim u Novom Pazaru, zbog aktuelne epidemiološke situacije takav model nastave primenjivaće se i u Ivanjici i u Užicu. Iako, prema mišljenju, kako učenika tako i prosvetnih radnika, neposredna nastava nema alterantivu, u novopazarskoj Gimnaziji, kažu, sve je spremno za nastavu – online.

Novopazarski gimnazijalci sa kojima smo razgovarali, nevoljno prihvataju vest o online nastavi od ponedeljka. Ubeđeni su da za kvalitetno obrazovanje neposredna nastava nema alternativu.

Iako, prema rečima direktora Gimnazije u Novom Pazaru Nermina Dražanina, nastava na daljinu ne odgovara ni roditeljima ni nastavnicima, u toj školi sve je spremno za takav vid nastave.

”Mi smo po tom modelu već radili u nekom predhodnom periodu, tako da smo mi za taj model spremni. Mnogo bi bolje bilo da se primenjuje model koji je već zastupljen predhodnih nedleja, ali povinovaćemo se odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera”, rekao je Dražanin.

Prema informacijama šolske Pedagoško-psihološke službe, četrdesetak učenika Gimnazije, od ukupno 1300, ne prati nastavu, što zbog izolacije, što zbog oboljevanja. Kovid pozitivna su i tri nastavnika i jedan pomoćni radnik.

Osim u Novom Pazaru model nastave na daljinu primenjivaće se i u školama u Užicu i u Ivanjici. Pre donošenja odluke za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

S.Lj.

Podeli

Exit mobile version