Novopazarski srednjoškolci i ove godine dio projekta “I ti se pitaš”

U okviru projekta ”I ti se pitaš”, koji realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i grad Novi Pazar učenicima novopazarskih srednjih škola i ove godine je omogućeno da učestvuju u javnoj raspravi o budžetu, te da izaberu prioritetne projekte koji će se realizovati naredne godine. Na sastanku sa gradonačelnikom Novog Pazara, Nihatom Biševcem, predstavnikom USAID-a i direktorima škola, predstavnici đačkih parlamenata svih šest novopazarskih srednjih škola predstavili su realizovane aktivnosti ali i razgovarali o projektima, koji bi, prema njihovom mišljenju trebalo da imaju priroritet u realizaciji.

Aktivnosti koje je finansirala Gradska uprava realizovale su sve srednje škole na teritoriji grada. Novopazarske Gimnazija i srednja medicinska škola “Dva heroja” realizovale su prioritetne projekte u svojim školama.

Jedan od ciljeva sprovođenja ovog projekta je povećanje učešća građana u kreiranju i planiranju budžeta. Zadovoljan realizovanim aktivnostima, vještinama i talentom đaka bio je i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac koji je zahvalio članovima učeničkih parlamenata na sprovedenim aktivnostima i interesovanju.

Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj USAID sprovodi se u Novom Pazaru i još četiri lokalne samouprave u zemlji.

Gradonačelnik Biševac naglasio je da su učenici budućnost i garant razvoja Novog Pazara ističući da je svaki prijedlog koji doprinosi razvoju zajednice dragocen i zavređuje podršku lokalne samouprave.

A. N.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO