Naslovna Sandžak Novi Pazar Novopazarski policajac Arslan Arslanović rizikovao život da spasi djecu iz smrtonosnog požara

Novopazarski policajac Arslan Arslanović rizikovao život da spasi djecu iz smrtonosnog požara

novopazarski-policajac-arslan-arslanovic-rizikovao-zivot-da-spasi-djecu-iz-smrtonosnog-pozara

Tragedija koja je pogodila stanovnike stambene zgrade u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru ostavila je cijeli grad u šoku. Četvero djece, od kojih je najstarije imalo samo pet godina, izgubilo je život u smrtonosnom požaru koji se dogodio jutros, nešto nakon sedam sati. Roditelji djece su hospitalizovani, a uzrok požara još uvijek nije poznat.

Međutim, u ovom užasu, jedna priča hrabrosti i požrtvovanja dala je svima nadu i vjeru da još uvijek postoje junaci koji su spremni na nesebične podvige u dobrobit drugih. Heabri policajac Arslan Arslanović, bez razmišljanja i straha za vlastiti život, utrčao je u stan koji je bio u plamenu, ne znajući kakva ga sudbina čeka. Kada je ušao, začula se jaka eksplozija, što je dodatno uplašilo sve one koji su bili ispred zgrade. No, Arslanović se nije uplašio, već je hrabro nastavio svoju misiju spašavanja, piše Radio-televizija Novi Pazar.

Nakon što je iz stana iznio djecu kroz prozor, prisutni su shvatili da su se u tom stanu nalazili i roditelji djece . Hitna pomoć je bila na mjestu događaja i brzo pružila pomoć stradalima. Djeca su odmah prevezena u bolnicu, Druga ekipa je je ubrzo preuzela roditelje djece.

Nažalost, kasnije se doznalo da su djeca preminula, što je jedan od najtežih i najbolnijih prizora viđenih u Pazaru, kažu očevici. Ipak, hrabri i nesebični čin policajca Arslana Arslanovića neće biti zaboravljen. On je rizikovao svoj život kako bi spasao druge, i time pokazao da je pravi junak i najbolji čovjek.

Drama koja je pogodila tu porodi uzdrmala je regiju.No, Arslanovićeva hrabrost i požrtvovanost daju nadu i vjeru da još uvijek postoje ljudi koji su spremni na takve podvige u dobrobit drugih. Neka njegov čin ostane trajan podsjetnik da heroji postoje, i da su oni ti koji čine svijet boljim mjestom.

Exit mobile version