Novopazarski Muzej ”Ras” na prvom mestu

NOVI PAZAR – U konkurenciji preko 100 muzeja u Srbiji predstavnice novopazarskog Muzeja ”Ras” Zahra Škrijelj i Mirjana Komantina, osvojile su prvo mesto na konkursu ”Predstavi svoj omiljeni muzejski predmet”. Konkurs je realizovan u okviru ovogodišnje manifestacije ”Muzeji za 10”, a dobitnicama su danas uručene nagrade.

Učenica prvog razreda Zahra Škrijelj predstavila je bistu kralja Jugoslavije Aleksandra Karađorđevića kao svoj omiljeni muzejski eksponat. Ravnopravno zasluženo prvo mesto sa Zahrom deli Mirjana Komatina, članica Centra za autizam i razvojne smetnje Code, čiji je omiljeni eksponat pištolj. Nagrada za izuzetan doprinos uspešnom predstavljanju novopazarskog muzeja uručena je predsednici Centra ”Code” Azri Crnovršanin.

Zahvaljujući ovakvim predstavnicama, novopazarski Muzej je sa, tokom prošle godine osvojenog desetog mesta, ove godine u okviru iste manifestacije ”Muzeji za 10” dospeo na prvo.

”U konkurenciji preko 100 muzeja osvojili smo prvo mesto. Ovo je zaista velika radost za nas, ali i za naše mlade članove, stalne goste i saradnike”, izjavio je direktor Muzeja ”Ras” Fuad Baćićanin.

Manifestacija ”Muzeji za 10” je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi. Ove godine održana je po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO