Novopazarski maturanti plešu sa Evropom

525

Danas će u podne u organizaciji Kulturno prosvjetne zajednice, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Novog Pazara na Trgu Isa-bega biti održana tradicionalna manifestacija “Ples sa Evropom-Maturantska parada 2016”.

Direktor Kulturno-prosvjetne zajednice Edin Hambelić očekuje da će i ove godine biti postavljen novi Ginisov rekord u broju učesnika.

Nekoliko stotina maturanata iz svih novopazarskih srednjih škola učestvovaće sutra na tradicionalnoj manifestaciji “Ples sa Evropom-Maturantska parada 2016” na Gradskom trgu Isa-bega Ishakovića, tačno u podne, a plesaće sa vršnjacima iz gradova Srbije i cijele Evrope.

Hambelić je zahvalio maturantima što su i ove godine lijepo prihvatili tako ozbiljnu muziku i koreografiju, i uopšte ideju nekog zajedničkog plesa sa maturantima Evrope. On je podsjetio i na poslednje aktivnosti i projekte koje je sprovela Kulturno-prosvjetna zajednica.

U isto vrijeme ovakve parade održavaju se u svim većim gradovima Evrope. Ovo je deveta godina kako se “Ples sa Evropom-Maturantska parada” održava u Novom Pazaru u organizaciji Kulturno-prosvjetne zajednice, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave.