Novopazarski lekar Jasmin Nurković, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije otpočeo je akciju besplatnih rentgen snimanja pluća u svojoj ordinaciji i takvih snimaka će besplatno biti uradjeno više od 200. Osim toga, ordinacija Nurković će naredih dana početi podelu i 200 aparata za oporavak pluća nakon korone.

“Želeli smo da pomognemo u ovim teškim vremenima kada je zdravstveni sistem prenapregut i želeo bih da odam priznanje kolegama koji rade vrhunski posao poslednjih godinu dana u Opštoj bolnici u borbi protiv kovida. Uradili su sjajan posao. Mi smo dali mali doprinos i nadam se da ćemo pomoći. Osim 200 rentgen snimaka, a siguran sam da će ih biti i više, poklonićemo i 200 aparata za oporavak pluća nakon korone” – rekao je Nurković i objasnio da će aparate moći da preuzmu oni koji donesu dokumentaciju da su preležali korona virus.

Doktor Nurković je apelovao na sve građane Novog Pazara da se vakcinišu i na taj način pomognu u borbi protiv širenja korona virusa. Istakao je da mu nije jasno zašto je slab odziv za vakcinaciju i kod njegovih kolega lekara.

K.R.