Naslovna Featured Istaknuto Novopazarski inspektori koji su pronašli preko kilogram kokaina i dalje pod suspenzijom

Novopazarski inspektori koji su pronašli preko kilogram kokaina i dalje pod suspenzijom

novopazarski-inspektori-koji-su-pronasli-preko-kilogram-kokaina-i-dalje-pod-suspenzijom

NOVI PAZAR – Inspektori novopazarske policije Emir H. i Edib G. koji su 17. decembra 2020. godine suspendovani “zbog povrede radnih dužnosti”, prema saznanjima našeg portala još uvek nisu vraćeni na posao.

Supendovani su nakon pucnjave u centru Novog Pazara, u kojoj je teško ranjena jedna osoba.

Oni se terete za težu povredu službene dužnosti jer su, kako je tada navedeno, sedeli sa licem iz kriminogene sredine, a da pre toga nisu obavestili starešine da će taj kontakt ostvariti.

Disciplinski postupak protiv ova dva inspektora se i dalje vodi, nezvanično saznaje indeksonline.rs i to za jednu tačku iz člana 207. tačka 7. koja se odnosi na ponašanje koje može šteti ugledu Ministarstva.

Dakle, ova dva policijska inspektora su udaljena iz službe već sedam meseci, a da protiv njih nije pokrenut ni jedan drugi postupak.

Podsećamo, radi se o dva visoko rangirana policijska inspektora sa najboljim ocenama u Policijskoj upravi Novi Pazar, koji su za vreme sulžbe učestvovali u rasvetljavanju najtežih krivičnih dela. Njihovim zalaganjem otkrivena je ogromna količina narkotika, a neposredno pre suspenzije realizovali su akciju u kojoj je pronađeno oko kilogram i 200 grama kokaina.

Tom prilikom uhapšen je N.Đ. Iz Sremske Mitrovice koji je osuđen zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti i izazivanja opšte opasnosti, na tri godine i deset meseci zatvora.

Na ovu presudu se žalilo tužilaštvo, a na ročištu koje je održano 24. maja 2021. godine, osuđeni N.Đ. je provocirao i fotografisao ova dva policijska službenika. Nakon završenog ročišta, policjski inspektori su, zbog ugrožene sigurnosti njih i njihovih porodica, dobili policijsku pratnju, jer su od dana suspenzije bez oružja.

Exit mobile version