Naslovna Featured Istaknuto Novopazarski gimnazijalac među 12 najboljih na konkursku ”Solidarnost nas spaja”

Novopazarski gimnazijalac među 12 najboljih na konkursku ”Solidarnost nas spaja”

novopazarski-gimnazijalac-medju-12-najboljih-na-konkursku-”solidarnost-nas-spaja”

Učenik novopazarske Gimnazije Ibrahim Čaušević jedan je od dobitnika nagrade u okviru likovnog konkursa ”Solidarnost nas spaja”. Njegov likovni prikaz sveta u godini korone među 12 najboljih u Srbiji, biće objavljen na kalendaru EU PRO za narednu godinu.

Ibrahim kaže da je nagradu očekivao, jer je i ranije nagrađivan u sferi likovne umetnosti, iako to, kako naglašava, neće biti njegov životni poziv, jer planira da se bavi medicinom.

”Moj rad je bio inspirisan našim strahom od virusa. To sam hteo da izrazim putem karikature, malo na komičan način. Očekivao sam nagradu, jer baš sam se potrudio za taj rad”, rekao ej nagrađeni gimnazijalac.

Zidove škole krase radovi talentovanih đaka. Njihove nagrade potvrđuju talenat, ali i uloženi trud nastavnika i u ovim vanrednim okolnostima – ističe direktor Gimnazije Nermin Dražanin.

”Škola se trudi – naglašava Dražanin – da prepozna i nagradi trud i rad kako učenika tako i nastavnika u svim oblastima”. Dražanin je kazao da je Nastavničko veće Gimnazije donelo odluku da 4 učenika, koji su postigli značajne rezultate iz matematike, nagradi učešćem na online Zimskoj školi matematike koja sutra počinje.

S.Lj.

Exit mobile version