Naslovna Featured Istaknuto Novopazarki Nikolini Gvozdenović hitno je potrebna naša pomoć

Novopazarki Nikolini Gvozdenović hitno je potrebna naša pomoć

novopazarki-nikolini-gvozdenovic-hitno-je-potrebna-nasa-pomoc

Udruženja građana “Otvorena ruka” i “Sevap” pokrenule su akciju prikupljanja novčanih sredstava za devojčicu Nikolinu Gvozdenović koja boluje od cerebralne paralize i kojoj je neophodna operacija transplantacije krvnih zrnaca.

Maloj Nikolini Gvozdenović, koja boluje od cerebralne paralize,  potrebna je naša pomoć kako bi hitno bila operisana.

“Cerebralna paraliza, detetu je otkriveno od rođenja. Imala je taj pojačani hipertonus. Posle godinu dana je konstatovana ta bolest. Dete sad ima 2 godine. Ne može da hoda, da sedi, drži glavu, znači ništa. Malo je teži oblik te cerebralnePa dobro. Imam podršku porodice, prijatelja, tako da je sve u svemu dobro. Pa pomaže. Podelili smo dosta kutija. Sad su se uključili otvorena ruka i sevap organizacija da nam pomognu. Podelili smo dosta kutija. Ljudi se javljaju, pružaju podršku, novčano,porukama i tako”, rekla je majka devojčice, Marija Gvozdenović.

Nikolina je rođena pre dve godine sa svega 1.600 grama, zbog čega je provela 15 dana u inkubatoru. Nikolinin kvalitetniji život  zavisi od operacije i fizikalne  terapije, jer su rana dijagnoza i lečenje od izuzetne važnosti u borbi cerebralne paralize. Nikolini su sredstva potrebna za  specijalističke preglede, logopedske i defetološke tretmane, kao i za putne troškove i smeštaj.

„Evo nas i danas prikupljamo novac za Nikolinu Gvozdenović, koja boluje od cerebralne paralize. Pozivam sve ljude i humanitarce iz raznih gradova da ukoliko mogu uplate koliko mogu na račun ili pošalju jednu poruku. Nadamo se da ćemo mladoj Nikolini omogućiti da uskoro ode na presađivanje matičnih ćelija , i da će moći da hoda. Akcija će trajati do utorka, gde je potrebno da se sakupi 6.000 000 dinara”, rekla je volonterka Belma Dureo.

Novopazarci mogu da pomognu tako što će novac donirati na štandu u centru grada, a mogu pomoći i slanjem sms poruke sadržaja 1069 na broj 3030.

E. A.

 

 

 

Podeli

Exit mobile version