Naslovna Featured Istaknuto Novopazarka Dženisa Saitović studentkinja generacije

Novopazarka Dženisa Saitović studentkinja generacije

novopazarka-dzenisa-saitovic-studentkinja-generacije

Dženisa Saitović iz Novog Pazara proglašena je za studentkinju generacije Prirorodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Trenutno je na master studijama i planira doktorske. Karijeru želi da gradi u svom rodnom gradu koji, kako kaže, prepoznaje i priznaje mlade talente.

Iako je, kako kaže, put do uspeha pun odricanja, svaki trud se isplati i titula joj vrlo imponuje.

”Moram biti iskrena, potrebno je puno odricanja i truda. Naporan je to put, ali svakako isplativ. Na kraju, svaki trud se isplati”, kaže Dženisa.

Njen izvor inspiracije je porodica, koja je uticala i na izbor profesionalne orijentacije.

”Od malena sam bila nekako okrenuta društvenim naukama, dok je otac na strani prirodnih nauka. Ja sam nekako pokušavala da tražim balans i upravo je geografija nauka koja je spoj prirodnih i društvenih nauka, tako da sam sebe tu pronašla tu”, priča ova mlada Novopazarka.

Dženisa Saitović je trenutno na master studijama, planira i doktorske. Nastaviće da sebi postavlja najviše ciljeve, a karijeru će, kaže, graditi u svom rodnom gradu.

”Prvenstveno mi je želja da ostanem u svom gradu, jer je Novi Pazar grad koji prepoznaje mlade talente, koji ulaže u obrazovanje i može se pohvaliti velikim brojem uspešnih studenata u gradovima širom Srbije, tako da bih ja svoju karijeru želela da započnem i nastavim u svom gradu”, planira Dženisa.

Uspešni mladi su budućnost svake društvene zajednice, a ova uspešna Novopazarka mladima poručuje: ”Svako voli da bude najbolji u onome što radi. Svojim kolegama, budućim brucošima bih želela da poručim da nekada jednostavno nije dovoljno samo želeti nešto i čekati da nam se dese određene stvari, već je potrebno izaći i desiti se tim stvarima. Na kraju samo možete biti ponosni kada vas drugi budu pitali kako.”

S.Lj.

Exit mobile version