Novopazarci žele medalje na SP u kik-boksu

Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak rekao je danas da očekuje medalje od svojih kik-boksera na Svetskom prvenstvu u Beogradu, iako će konkurencija na tom takmičenju biti izuzetno jaka.
“Naopasniji rivali su Rusi, ali tu su i ostali. Neće biti lako osvojiti medalju, neki će u ring već od osmine finala. Na ovakvim takmičenjima dosta zavisi i od žreba. Dobro smo se spremili, nadam se da će biti dobrih rezultata”, rekao je Dupljak novinarima u Novom Pazaru.
Svetsko prvenstvo u Beogradu održaće se od 27. do 31. oktobra, a mesto u reprezentaciji Srbije izborilo je četvoro Novopazaraca.
Mirela Barudžić, Saida Bukvić i Ajla Lukač nastupiće u lou-kiku, dok će se Sedad Bukvić boriti u disciplini K1.
“Ne poznajem najbolje protivnice u kategoriji do 48 kilograma, ali najbitnije je verovati u sebe. Biti seniorski reprezentativac je san svakog sportiste, osim nas tu su kapiten Nenad Pagonis, Stevan Živković, Aleksandar Konovalov i drugi”, kazala je Barudžić.
Saida Bukvić, koja će se takmičiti u kategoriji do 52 kilograma, istakla je da je odlično pripremljena za planetarni šampionat.
“Odlično smo trenirali, najpre u klubu, kasnije sa državnom selekcijom na Tari. Konkurencija je jaka, tu su borci iz više od 60 zemalja, a najveće rivalke biće mi Ruskinja Ana Poskrebiševa i Marija Sing iz Finske, koju sam pobedila u meču za profesionalnu evropsku titulu”, ocenila je Bukvić.
Ajla Lukač je naglasila da je motivisana da se u kategoriji do 56 kilograma revanšira Italijanki Valentini Murđi za poraz u meču za evropski pojas u profesionalnoj konkurenciji.
“Pripreme su prošle u anjboljem redu, spremni smo da na najbolji način predstavljamo klub, grad i državu. Švaka medalja sa svetskih prvenstava je uspeh, a ja bih posebno volela da ponovo radim protiv Murđe”, rekla je Lukač.
Sedad Bukvić je priznao da nije najbolje fizički pripremljen, ali je izrazio očekivanje da će se boriti za neku od medalja u K1 do 60 kilograma.
“Drago mi je da sam u reprezentaciji, pre svega zahvaljujući treneru Dupljaku. Zbog obaveza na fakultetu propustio sam treninge na Tari, nisam u formi kao za Svetski kup u Segedinu, ali daću sve od sebe. Najveći protivnici su mi Timur Nadrov iz Rusije i Poljak Mihal Krolik”, kazao je Bukvić.
Novopazarcima je, ispred gradskog Sportskog saveza, sreću poželeo direktor te ustanove Enver Gusinac.
“Nadam se da ćemo posle prvenstva u Beogradu slaviti nove medalje”, rekao je Gusinac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO