Novopazarci videli izložbu starovremenskih automobila

U pešačkoj zoni u Novom Pazaru danas je bilo izloženo 12 automobila oldtajmera iz regiona, među kojima i tri čiji su vlasnici iz našeg grada.

Oni su deo međunarodnog relija starovremenskih vozila pod nazivom “Lagano Srbijom”, čiju su promociju priredili Grad Novi Pazar kao pokrovitelj, ovdašnji Sportski savez i Srpski savez za istorijska vozila (SSIV).

“Drago mi je da smo ugostili čelne ljude SSIV, koji su izložili svoje starovremenske automobile. Hteli smo da ponudimo nešto novo našim sugrađanima i nadam se da smo uspeli u tome. Verujem da će naredne godine ovde biti još više automobila jer se radi o lepoj priči za SSIV, ali i za Novi Pazar”, rekao je generalni sekretar pazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Predsednik SSIV Dalibor Ružić izrazio je zadovoljstvo što su popularni oldtajmeri danas izloženi u Novom Pazaru, koji je na učesnike manifestacije ostavio samo pozitivne utiske.

“Epidemiološka situacija zbog koronavirusa nije bila saveznik u prethodnom periodu, ali smo u Novi Pazar doveli predsednike saveza Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i prijatelje iz Prizrena, koji su takođe članovi međunarodne organizacije. Želimo da okupljamo ljude i razmenjujemo znanja, a da posetioci vide kako su automobili nekada izgledali”, naveo je Ružić.

Međunarodni reli starovremenskih vozila ove godine je krenuo iz Obrenovca, a karavan bi svoje krstarenje Srbijom trebalo bi da okonča 15. avgusta u Vrnjačkoj Banji.

“Uspešno smo prešli nekih 400 ili 500 kilometara kroz Srbiju. Učesnici treba da uživaju. Želimo da napravimo lepu izložbu i da utisci budu isključivo pozitivni. Na globalnom nivou, istorijski automobili predstavljaju jaku granu automobilske industrije”, kazao je Ružić.

Ova manifestacija pokrenuta je 2012. godine, a uz promociju starovremenskih vozila i turističkih destinacija pažnja se poklanja i podizanju saobraćajne kulture.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO