Petak, 1 Jula, 2022
NaslovnaVijestiNovopazarci na četvrtom Srpsko – turskom poslovnom forumu

Novopazarci na četvrtom Srpsko – turskom poslovnom forumu

poslovni-forum11

 

Brojna delegacija lokalnih privrednika, koju je  ispred grada Novog Pazara predvodio gradonačelnik dr Meho Mahmutović, predstavila se  na četvrtom  Srpsko – turskom poslovnom forumu u Beogradu.

Prvi čovek Novog Pazara istakao je da je glavni cilj učešća na forumu “ upoznavanje domaćih privrednika sa privrednicima iz Turske”.

“Saradnja privrednika iz Sandžaka I Novog Pazara sa privrednicima iz Turske biće uvećana kada Koridor 11 i aerodrom u Lađevcima budu izgrađeni. Dvadesetak ozbiljnih privrednika iz Novog Pazara koji već ostvaruju poslovne veze I trgovinsku razmenu sa turskim tržištem učestvuju na forumu kako bi se učvrstile postojeće poslovne veze. Na drugoj strani, nastojimo da predstavimo sopstvene potencijale, kako bi smo korektnom ponudom stvorili uslove za  dovođenje stranih investitora.”

Ministar trgovine u Vladi Srbije ,  Rasim Ljajić, pozvao je  turske investitore da ulažu u Srbiju i iskoriste pogodnosti koje im  ovdašnje tržište  nudi.

“Robna razmena dve zemlje  je mala i iznosi svega  500 miliona evra.  Očekujemo da će sledeće godine dostići milijardu evra.  U Srbiji posluje samo 30 turskih preduzeća što pokazuje da je nezadovoljavajući  stepen  turskih investicija”.

Organizatori poslovnog foruma, održanog u prestonici,  su  Udruženje privrednika SITA, Privredna komora Beograda i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije. Forum je zvanično otvoren u prisustvu ambasadora Republike Turske u Srbiji,  Mehmeta  Kemala Bozaja. Privrednu delegaciju Turske čine firme 34 privredna društva iz sektora građevinarstva, tekstila, prehrane, kao i auto, mašinske, papirne i hemijske industrije i proizvodnje nameštaja.

izvor: novipazar.rs

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO