Naslovna Sandžak Novi Pazar Novopazarac Vahid Kicara nišani evropski tron

Novopazarac Vahid Kicara nišani evropski tron

novopazarac-vahid-kicara-nisani-evropski-tron

Član Kluba borilačkih veština Sandžak Voriors (Sandžak Warriors) Vahid Kicara boriće se 17. marta u Novom Pazaru protiv Rumuna Raula File za upražnjenu profesionalnu titulu prvaka Evrope u lou-kiku do 67 kilograma, u verziji Svetske kik-boks i karate unije (WKU).

“Odlučili smo da napadnemo titulu. Poslali smo ponudu, koja je prihvaćena. Rumun misli da smo lak zalogaj za njega. Videćemo. Nikada ne prekidam trenažni proces, a sa trenerom Huseinom Dupljakom baš žestoko radim tokom poslednjih pet meseci”, rekao je Kicara.

Kicara se tokom karijere oprobao u svim disciplinama kik-boksa, kao i u muai taiju (muay thai), a 2011. godine proglašen je za najboljeg sportistu Novog Pazara.

Dupljak je trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar, ali i predsednik WKU za Balkan.

“Vahid je počeo kod mene. Izvanredan je borac. Kao predsednik WKU za Balkan, predložio sam mu da napadne titulu. Imamo više od mesec dana da se spremimo. Grad i ovdašnje sportske instuticije i sponzori izašli su u susret”, naveo je Dupljak.

On je dodao da je Kicara prvi Novopazarac, koji će u svom gradu raditi meč za neku od profesionalnih evropskih titula.

Osim glavne borbe, u Sportskoj dvorani Pendik planirano je još pet mečeva, sve u disciplini lou-kik.

U ring će i Hamza Dedić, Altan Čeliković, Pavle Bešević, Hamza Muratović i Muhamed Dupljak, koji treniraju u Klubu borilačkih veština Sandžak Voriors i Klubu borilačkih sportova Novi Pazar.

M. Minić

Exit mobile version