Novopazarac pokušao da prošvercuje espreso kafu ispod sedišta u automobilu (FOTO)

NOVI PAZAR – Carinici su 30. maja 2021. godine na prelazu Špiljani, u saradnji sa policijom, zaplenili 42 kilograma espreso kafe, koju je pored manje prijavljene količine, ka Crnoj Gori pokušao da prokrijumčari jedan Novopazarac.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na izlazu iz zemlje, pristigao putnički automobil novopazarske registracije, kojim je sam putovao 38-godišnji muškarac.

Upitan da li ima nešto da prijavi, on je cariniciama pokazao otpremnicu za četiri kutije od po šest kilograma espreso kafe i 10 kutija manjih i većih reklamnih šoljica za istu.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda utvrđeno je da espreso kafe, kao i reklamnih šoljica, ima duplo više u odnosu na prijavljenu količinu.

Carinik je naime, ispod vozačkog i suvozačkog sedišta, kao i u prtljažniku automobila pronašao još sedam kutija od po šest kilograma ovog akciznog proizvoda i još 10 kutija, sa 60 manjih i većih reklamnih šoljica za espreso.

Putnik će odgovarati pred sudom za učinjeni prekršaj, a sva otkrivena akcizna roba zajedno sa reklamnim šoljicama, zadržana je do okončanja postupka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO