Novopazarac osuđen na sedam godina zatvora zbog prodaje pola grama kokaina

Viši sud u Novom Pazaru osudio je M.U. (53) iz tog grada na sedam godina i sedam meseci zatvora zbog prodaje pola grama kokaina, objavio je danas radio Sto plus.

U pitanju je prvostepena presuda na koju branilac okrivljenog i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Sudsko veće jednoglasno je proglasilo 53-godišnjeg Novopazarca krivim za izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a prilikom izricanja kazne primenjen je institut “višestruki povrat”, što je Više tužilaštvo tražilo jer je M.U. ranije više puta osuđivan.

Institut, koji se još zove i “tri udarca” podrazumeva da onaj ko je dva ili više puta osuđivan na kazne zatvora duže od godinu dana mora biti osuđen na više od polovine propisane kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Okrivljeni M.U. ranije je više puta osuđivan zbog krađa i prodaje narkotika, a propisana kazna za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droga je od tri do 12 godina.

On je 23. decembra 2021. godine, u novopazarskom naselju Dojeviće, po ranijem dogovoru, prodao 0,58 grama kokaina I.L. iz Sjenice, što je naplatio 160 evra.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO