Novopazarac Besim Ibrahimović u sedmoj deceniji na Istanbulskom maratonu

NOVI PAZAR – Novopazarski sportista rekreativac iz starosne kategorije 60+ Besim Ibrahimović trčaće 7. novembra na Istanbulskom maratonu, gde će prvi put na jednoj zvaničnoj atletskoj manifestaciji probati da pređe stazu od 42 kilometra i 195 metara.

“Očekujem da završim trku u nekom dobrom vremenu. Želim da dostojno reprezentujem naš grad i rekreativce. Pripreme su bile žestoke, a tu su mi najviše pomogli Rifat i Ermin Ziljkić, kao i Mirsad Rebronja. Za poslednja tri meseca istrčao sam više od 900 kilometara, što je za moje godine ozbiljna brojka”, rekao je Ibrahimović.

Njemu su dobar nastup na predstojećoj atletskoj manifestaciji poželeli čelnici novopazarskog Sportskog saveza.

“Zadovoljni smo zbog velikog broja rekreativaca, posebno u atletici. Imaćemo predstavnika na maratonu jedinstvenom po tome što se trči na dva kontenenta – evropskom i azijskom. Nadamo se da će se Ibrahimović u Novi Pazar vratiti zadovoljan”, rekao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Ibrahimović je početkom aprila trčao u Istanbulu, ali polumaratonsku deonicu, a dobru formu potvrdio je pre mesec dana na Kragujevačkom polumaratonu.

“Na Istanbulskom polumaratonu veliku podršku pružili su mi Bošnjaci iz Bajrampaše, što je bilo posebno bitno u kriznim momentima tokom trke. Oni imaju svoj klub rekreativaca i pre maratona ćemo najverovatnije trenirati zajedno”, najavio je Ibrahimović.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO