Naslovna Sandžak Novi Pazar Novom Pazaru uručena vredna oprema od Republike Turske, najavljen nastavak saradnje dva...

Novom Pazaru uručena vredna oprema od Republike Turske, najavljen nastavak saradnje dva sektora za vanredne situacije

novom-pazaru-urucena-vredna-oprema-od-republike-turske,-najavljen-nastavak-saradnje-dva-sektora-za-vanredne-situacije

Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoy uručio je, tokom posete Novom Pazaru, predstavnicima Grada vrednu donaciju u vidu pet muljnih i deset vodenih pupmi, kao i petnaest sušilica, te oko stotinu pari čizama i kabanica.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović zahvalio je u ime građana Novog Pazara predstavnicima Republike Turske na podršci.

„Hvala na brzoj reakciji. U nevolji se poznaju pravi prijatelji. Značajno je da vas, kada ste u problemu, neko i samo pozove i pita kako ste. U ovom slučaju obezbeđena je konkretna donacija. Dobili smo opremu koja će u budućnosti biti dragocena u radu sektora za vanredne situacije. Naše su želje da nam oprema nikada ne zatreba ali smo 19. januara svedočli kakve su kiše pale, ne samo u Novom Pazaru već i u celom regionu. Izgubili smo tada dvojicu naših sugrađana što je i najveći, za porodicu i ceo grad nenadoknadiv gubitak. Sve materijalne štete se mogu sanirati“, poručio je Hasanović i podsetio da su Novi Pazar i Sandžak most saradnje Republike Turske i Srbije.

„Odnosi dve zemlje su najbolji do sada, posmatrano u periodu od 50 godina unazad. Postoji ideja da ambasador Turske bude inicijator potipisivanja memoranduma o saradnji našeg Sektora za vanredne situacije i turske organizacije AFAD, da bi ljudi razmenili iskustva i bili jedni drugima od pomoći, a zatim svoje partnerstvo proširili na lokalne zajednice“, kazao je Hasanović i podsetio da su višegodišnjom podrškom u različitim sferama, od zdravstva i obrazovanja do sporta, naši prijatelji iz Turske potvrdili privrženost novopazarskom kraju, kao i spremnost da pomognu u nevolji.

Ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj kazao je tokom posete Novom Pazaru, da je od shodno razvoju situacije na terenu, sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem brzo uspostavljena komunikacija i da je Republika Turska iskazala spremnost da instutucionalno i kroz ustupanje rapoloživih resursa, pomogne Novom Pazaru i celom Sandžaku.

„Gradonačelnika je kontaktirao i predsednik Dejka, Bajram Akgul, a i sam sam kontaktirao sa turskim Uredom za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama. Sve vaše zahteve uputili smo AFAD-u i tražili konkretnu pomoć.

Delegacija te organizacije je, nakon posete vama, obezbedlia potrebnu opremu. AFAD organizacijom se ponosimo zbog kapaciteta da brzo reaguje teškim situacijama. Kao i do sada, uvek ćemo biti prva zemlja koja pomaže Sandžaku kada je to potrebno“, zaključio je Aksoj, podsećajući na važnost uloge koju ovaj region ima u kako je rekao, zlatnoj eri saradnje između dve zemlje

indeksonline.rs

Exit mobile version