Novom Pazaru uručena vredna oprema od Republike Turske, najavljen nastavak saradnje dva sektora za vanredne situacije

Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoy uručio je, tokom posete Novom Pazaru, predstavnicima Grada vrednu donaciju u vidu pet muljnih i deset vodenih pupmi, kao i petnaest sušilica, te oko stotinu pari čizama i kabanica.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović zahvalio je u ime građana Novog Pazara predstavnicima Republike Turske na podršci.

„Hvala na brzoj reakciji. U nevolji se poznaju pravi prijatelji. Značajno je da vas, kada ste u problemu, neko i samo pozove i pita kako ste. U ovom slučaju obezbeđena je konkretna donacija. Dobili smo opremu koja će u budućnosti biti dragocena u radu sektora za vanredne situacije. Naše su želje da nam oprema nikada ne zatreba ali smo 19. januara svedočli kakve su kiše pale, ne samo u Novom Pazaru već i u celom regionu. Izgubili smo tada dvojicu naših sugrađana što je i najveći, za porodicu i ceo grad nenadoknadiv gubitak. Sve materijalne štete se mogu sanirati“, poručio je Hasanović i podsetio da su Novi Pazar i Sandžak most saradnje Republike Turske i Srbije.

„Odnosi dve zemlje su najbolji do sada, posmatrano u periodu od 50 godina unazad. Postoji ideja da ambasador Turske bude inicijator potipisivanja memoranduma o saradnji našeg Sektora za vanredne situacije i turske organizacije AFAD, da bi ljudi razmenili iskustva i bili jedni drugima od pomoći, a zatim svoje partnerstvo proširili na lokalne zajednice“, kazao je Hasanović i podsetio da su višegodišnjom podrškom u različitim sferama, od zdravstva i obrazovanja do sporta, naši prijatelji iz Turske potvrdili privrženost novopazarskom kraju, kao i spremnost da pomognu u nevolji.

Ambasador Turske u Srbiji, Hami Aksoj kazao je tokom posete Novom Pazaru, da je od shodno razvoju situacije na terenu, sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem brzo uspostavljena komunikacija i da je Republika Turska iskazala spremnost da instutucionalno i kroz ustupanje rapoloživih resursa, pomogne Novom Pazaru i celom Sandžaku.

„Gradonačelnika je kontaktirao i predsednik Dejka, Bajram Akgul, a i sam sam kontaktirao sa turskim Uredom za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama. Sve vaše zahteve uputili smo AFAD-u i tražili konkretnu pomoć.

Delegacija te organizacije je, nakon posete vama, obezbedlia potrebnu opremu. AFAD organizacijom se ponosimo zbog kapaciteta da brzo reaguje teškim situacijama. Kao i do sada, uvek ćemo biti prva zemlja koja pomaže Sandžaku kada je to potrebno“, zaključio je Aksoj, podsećajući na važnost uloge koju ovaj region ima u kako je rekao, zlatnoj eri saradnje između dve zemlje

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO