Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji tri navalna vatrogasna vozila koja su vatrogasci iz Južnog Velsa, udruženi u organizaciju „Blazing to Serbia“, donirali Sektoru za vanredne situacije.

Vozila će biti raspoređena u vatrogasno–spasilačkim jedinicama u Novom Pazaru, Bujanovcu i Dimitrovgradu, navodi se u saopštenju.
Stefanović je istakao da će Ministarstvo ovim vozilima, uz navalne kamione i opremu koje je Ministarstvo već nabavilo, i koje planira da kupi tokom ove i naredne godine, pokušati da „pošalje u penziju“ najstarije kamione koji su u vatrogasno-spasilačkim jedinicama više od 30 godina.
„Zahvaljujem se sjajnim ljudima iz Južnog Velsa, koji već godinama sarađuju sa našim Sektorom za vanredne situacije. Tri navalna vatrogasna kamiona, samo su deo od 26 kamiona koje je prethodnih godina donirala ova organizacija“, rekao je Stefanović po primopredaji kamiona u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu.
Prema njegovim rečima, ova donacija je simbol višegodišnjeg prijateljstva, a Ministarstvo unutrašnjih poslova i srpski vatrogasci osećaju iskrenu zahvalnost organizaciji „Blazing to Serbia“, koja se trudi da pomogne u opremanju naših jedinica koje spasavaju živote u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

„Očekujem da ćemo, zahvaljujući ovoj donaciji, biti spremniji da pružimo pomoć građanima tamo gde je najpotrebnija. Ova vozila, za razliku od standardnih koja imaju obično tri lestve, imaju čak 11 lestvi, koje dostižu visinu od 14 metara. Reč je o vozilima izuzetne tehničke opremljenosti koja će u narednim godinama služiti našim vatrogascima za spasavanje života“, zaključio je Stefanović.
Osnivač organizacije „Blazing to Serbia“ i komandir stanice u Kafiliju Stiv Logan istakao je da je tokom desetogodišnje saradnje ostvarena jaka veza između vatrogasaca Srbije i Velsa i stvorena neraskidiva prijateljstva.
Logan je ukazao da je ova organizacija, od osnivanja do danas donirala 26 vatrogasnih vozila i veću količinu vatrogasne opreme i dodao da je ova saradnja primer kako obični ljudi mogu ostvariti izuzetne odnose, navodi se u saopštenju.
Ambasador Velike Britanije Denis Kif naveo je da je ova donacija simbol dugogodišnje saradnje i prijateljstva između Srbije i Velsa, posebno u oblasti bezbednosti.
„Veoma sam zadovoljan da posle 10 godina organizacija „Blazing to Serbia“, ima još jednu priliku da doprinese saradnji. Zahvaljujem se ministru Stefanoviću i Ministarstvu na uspešnoj saradnji u mnogim oblastima“, rekao je Kif. (Danas)

2 KOMENTARA

  1. Morale su tri glave izgorjeti i 15kuca se prizditi da bi se vlast sjetila nabaviti protivpožarna vozila

Comments are closed.