Novo suđenje inspektoru iz Kraljeva zbog 54,7 kg marihuane

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je kriminalistički inspektor iz Kraljeva Jovica Bulatović osuđen na osam godina zatvora, jer je 4. oktobra 2020. godine uhvaćen kako prenosi 54,7 kilograma kanabisa, spakovanog u 47 paketa.

Istom odlukom naloženo je da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu povodom optužbi za izvršenje krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sud mu je takođe produžio pritvor do daljeg.

Prema optužnici, on je kao službeno lice, kriminalistički inspektor u Službi za kriminalističko – obaveštajne poslove u Direkciji policije – UKP, Odeljenje za prikupljanje podataka, odsek Kraljevo, “neovlašćeno radi prodaje prenosio opojnu drogu kanabis”.

Uhapšen je kada je putničkim vozilom na naplatnoj rampi zaustavljen od strane policijskih službenika, koji su pregledom vozila na zadnjem sedištu i gepeku pronašli 47 paketa kanabisa, ukupne težine 54,788 kilograma.

Apelacioni sud u Beogradu u obrazloženju rešenja kojim je presuda ukinuta, navodi da presuda ne sadrži ni jedan navod na koji način je on iskoristio svoj službeni položaj da bi krivicno delo izvršio, a osuđen je u statusu službenog lica.

“Osnovano je izjavljenom žalbom ukazano da mora postojati uzročno-posledična veza između radnji izvršenja krivičnog dela i vršenja javnih ovlašćenja, koja podrazumeva da je krivicno delo izvršeno iskorišcavanjem javnih ovlašćenja odnosno službenog položaja, a kako izreka presude ne sadrži ove kvalifikatorne elemente za koje je okrivljeni oglašen krivim to je ona nerazumljiva i protivrečna datim razlozima, zbog čega je morala biti ukinuta”, navodi Apelacioni sud.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO