NOVO! Budžetom predviđena sredstva za Klinički centar u Novom Pazaru (VIDEO)

Danas je u SkupŠtini Srbije zapoČeta rasprava o budŽetu za 2021. godinu.

GovoreĆi o planiranim projektima u ovom budŽetu za region Sandžaka poslanik SDP-a Dr Muamer Bačevac je podsetio da je grad finansirao projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Predsednik Vučić je obraćajući se u julu na RTS-u obećao da će realizacijom ovog projekta koji vredi 30 miliona eura Novi Pazar dobiti defakto Klinički centar.

Bačevac je insistirao da ministar Mali navede gde je budžetu taj novac odvojen.

“Podsećaću na ovo obećanje predsednika Vučića milijardu puta dok se ono ne ostvari. Aktuelna pandemija je pokazala neophodnost da Novi Pazar dobije Klinički centar jer se danas u Novom Pazaru leče i pacijenti iz Sjenice i Tutina ali i Raške i sa severa Kosova. To je neophodnost” insistirao je Bačevac.

On je kazao da će najveću korist od tog projekta imati građani, odnosno pacijenti. To takođe znači i otvaranje novih radnih mesta te više specijalizacija za mlade doktore koji u velikom broju treba a se usvaršavaju u svim granama medicine.

Odgovarajuci na pitanje ministar finansija Siniša Mali naglasio je da u budžetu postoje planirana sredstva u iznosu od 2.1 milijarde dinara u ulaganjima koje se sprovode prelo kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO