Novine na Instagramu, sve više liči na Facebook

719
The Instagram logo is displayed on a tablet on December 20, 2012 in Paris. Instagram backed down on December 18, 2012 from a planned policy change that appeared to clear the way for the mobile photo sharing service to sell pictures without compensation, after users cried foul. Changes to the Instagram privacy policy and terms of service set to take effect January 16 had included wording that appeared to allow people's pictures to be used by advertisers at Instagram or Facebook worldwide, royalty-free. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Instagram će ubuduće sve više podsećati na Facebook, što i ne bi trebalo da nas čudi s obzirom na to da su Mark Zakerberg i ekipa kupili popularnu aplikaciju za fotografije.

U najnovijoj transformaciji Instagrama došlo je do prelaska s hronološkog feeda na algoritamski, zbog čega će te dnevno pregledanje Instagram objava ubuduće podsetiti na “fejsbukovanje”.

Ove promene Instagram je detaljno objasnio u svom novom postu na blogu. Tako smo saznali da će uskoro “popularnije” fotke imati prednost pri pojavljivanju, za razliku od dosadašnjeg funkcionisanja Instagrama gde su se sve objave ređale hronološki, prema vremenu objavljivanja, prenosi MTV.rs.

Iz Instagrama navode da su osetili da je ova promena neophodna, jer korisnici ove aplikacije uglavnom propuste 70 odsto dobrih stvari na svom feedu.

izvor: N1